Perbandingan kinerja antara motor servo sareng motor stepper

Salaku sistem kontrol loop terbuka, motor stepper ngagaduhan hubungan anu penting sareng téknologi kontrol digital modéren. Dina sistem kontrol digital domestik ayeuna, motor stepper seueur dianggo. Kalayan tampilan sistem servo AC digital pinuh, motor servo AC langkung seueur diterapkeun dina sistem kontrol digital. Dina raraga adaptasi sareng trend pangembangan kontrol digital, kaseueuran sistem kontrol gerak ngadopsi motor stepper atanapi motor servo AC digital lengkep salaku motor éksékutip. Sanaos éta sami dina modeu kontrol (karéta pulsa sareng sinyal panunjuk arah), éta rada béda dina kinerja sareng aplikasi. Kinerja duaan dibandingkeun.

Kahiji, Akurasi kontrol anu bénten

Sudut léngkah tina dua tahap hambalan hibrid motor umumna 1,8 ° sareng 0,9 °, sareng Angping léngkah tina motor hambalan hibrid lima fase umumna 0,72 ° sareng 0,36 °. Aya ogé sababaraha motor stepper anu performa tinggi ku ngabagi sudut tukangna janten langkung alit. Salaku conto, léngkah Angle tina motor hambalan hibrid dua tahap anu dihasilkeun ku NEWKYE tiasa disetél ka 1.8 °, 0.9 °, 0.72 °, 0.36 °, 0.18 °, 0,09 °, 0,072 ° sareng 0,036 ° ku tombol kode dial, kompatibel sareng léngkah Angle tina dua-tahap sareng lima-tahap hambalan hibrid motor.

Ketepatan kendali motor servo ac dijamin ku énkoder rotary dina tungtung tongkat motor. Nyandak NEWKYE motor servo AC digital lengkep salaku conto, pikeun motor kalayan standar 2500 garis énkoder, sasaruaan pulsa nyaéta 360 ° / 8000 = 0,045 ° kusabab panggunaan téknologi frékuénsi quadruple dina supir. Pikeun motor anu nganggo encoder 17-bit, supir nampi 131072 motor pulsa pikeun sakali, nyaéta, pulsa na sami sareng 360 ° / 131072 = 0.0027466 °, anu 1/655 tina pulsa anu sami sareng motor léngkah kalayan lengkah Angle tina 1.8 °.

Kadua, karakteristik frékuénsi handap béda

Dina kecepatan low, motor stepper rawan geter frékuénsi low. Frékuénsi geter aya hubunganana sareng kaayaan beban sareng kinerja supir. Umumna dianggap yén frékuénsi geter nyaéta satengah tina frékuénsi motor anu henteu aya beban. Fenomena geter frékuénsi low ditangtukeun ku prinsip kerja motor stepper pisan anu henteu nguntungkeun pikeun operasi normal mesin. Nalika motor stepper tiasa dianggo kalayan gancang, téknologi damping kedah umum dianggo pikeun nungkulan fenomena geter frékuénsi rendah, sapertos nambihan damper dina motor, atanapi supir panggunaan téknologi subdivision.

Motor servo AC ngalir pisan lancar sareng henteu ngageter sanajan dina kecepatan low. Sistem servo ac kalayan fungsi suprési résonansi, tiasa nutupan kurangna kaku kaku mékanis, sareng sistem ngagaduhan fungsi analisis frékuénsi (FFT), tiasa mendakan titik mékanis geter, gampang ngatur sistem.

Katilu, ciri frekuensi momen béda

Torsi kaluaran motor stepper turun kalayan ningkatna kecepatan, sareng bakal lungsur langsep dina laju anu langkung luhur, janten kecepatan kerja maksimum na biasana 300 ~ 600RPM. Ac servo motor nyaéta kaluaran torsi konstan, nyaéta, éta tiasa ngaluarkeun torsi anu dipeunteun dina laju anu dipeunteun na (umumna 2000RPM atanapi 3000RPM), sareng kaluaran kakuatan konstan di luhur laju anu dipeunteun.

Kaopat, kapasitas overload béda

Motor stepper umumna henteu ngagaduhan kapasitas overload. Ac servo motor ngagaduhan kapasitas overload anu kuat. Nyandak sistem servo Sanyo AC salaku conto, éta ngagaduhan kamampuan overload kagancangan sareng overload torsi. Tork maksimum nyaéta dua dugi tilu kali tina torsi anu dipeunteun sareng tiasa dianggo pikeun ngungkulan torsi inersia tina beban inersia di awal. Kusabab motor léngkah henteu ngagaduhan kapasitas overload sapertos kitu, pikeun ngungkulan momen inersia ieu dina seleksi, sering dipilih motor ku torsi ageung, sareng mesinna henteu peryogi torsi ageung sapertos operasi normal, janten fenomena runtah torsi lumangsung.

Kalima, Kinerja operasi anu béda

Motor stepper dikawasa ku kontrol loop terbuka. Upami frékuénsi awal teuing atanapi beban ageung teuing, gampang leungit léngkah atanapi kios; lamun kagancangan teuing tinggi, éta gampang pikeun overshoot nalika eureun. Ku alatan éta, pikeun mastikeun akurasi kontrol, masalah naékna gancang sareng kagancangan ragrag kedah ditanganan kalayan leres. Sistem drive servo Ac nyaéta kontrol loop-tertutup. Supirna langsung tiasa nyonto sinyal umpan balik tina énkoder motor. Bagian jero diwangun ku ring posisi sareng ring speed.

Kagenep, Bédana kinerja réspon anu béda

Dibutuhkeun 200 ~ 400 milidetik kanggo motor stepper pikeun ngagancangkeun tina sésana kana kagancangan damel (umumna ratusan révolusi per menit). Kinerja percepatan sistem servo AC saé. Salaku conto, nyaéta servo motor NEWKYE 400W AC, ngan ukur peryogi sababaraha milidetik pikeun ngagancangkeun tina sésana dugi ka laju dipeunteun na 3000RPM, anu tiasa dianggo dina waktos kendali anu meryogikeun mimiti sareng lirén gancang.

Intina, sistem servo AC langkung saé tibatan motor stepper dina seueur aspek kinerja. Nanging, motor stepper sering dianggo pikeun ngajalankeun motor dina sababaraha waktos anu kirang nungtut. Ku alatan éta, dina prosés desain sistem kontrol pikeun mertimbangkeun sarat kontrol, biaya jeung faktor séjén, pilih motor kontrol anu pas.


Pos waktos: Dec-02-2020