Naha anjeun terang motor stepper

Motor stepper mangrupikeun komponén kontrol loop terbuka anu ngarobah sinyal pulsa listrik janten perpindahan sudut atanapi perpindahan linier. Dina hal non-overload, laju motor, posisi eureun ukur gumantung kana frekuensi sinyal pulsa sareng nomer pulsa, sareng henteu kapangaruhan ku parobihan beban, nyaéta pikeun nambihan sinyal pulsa kana motor, motorna bakal ngahurungkeun hiji léngkah Angle. Ayana hubungan liniér ieu, ditambah ku motor stepper ngan ukur kasalahan périodik sareng teu aya kasalahan kumulatif sareng sajabina. Éta ngajantenkeun saderhana pisan ngagunakeun motor stepper pikeun ngendalikeun kagancangan, posisi sareng daérah kontrol sanés.

Fitur motor 1.Stepper

<1> Angle rotasi sabanding sareng pulsa input, janten syarat Angle tepat tinggi sareng posisi presisi tinggi tiasa dihontal ku ngagunakeun kontrol loop terbuka.
<2> mimiti, lirén, réspon positip sareng négatip, kontrol gampang.
<3> unggal léngkah tina kasalahan Angle leutik, sareng teu aya kasalahan kumulatif.
<4> dina kisaran anu dikontrol, laju rotasi sabanding sareng frékuénsi pulsa, janten kisaran transmisi kalintang lega.
<5> di istirahat, motor stepper gaduh torsi anu nyepeng luhur pikeun cicing dina posisi stop, tanpa kedah nganggo rem supados henteu muter bebas.
<6> ngagaduhan RPM anu luhur pisan.
<7> reliabilitas tinggi, teu aya perawatan, harga murah tina sadaya sistem.
<8> gampang leungit léngkah dina kecepatan luhur
<9> condong ngahasilkeun getaran atanapi fenomena résonansi dina frekuensi anu tangtu

2. Terminologi pikeun motor stepper

* Nomer fase: logaritma tina gulungan éksitasi anu ngahasilkeun medan magnét anu béda pikeun kutub N sareng S. M biasa dianggo.
* Jumlah léngkah: Jumlah pulsa anu diperyogikeun pikeun ngarengsekeun parobihan médan magnét atanapi kaayaan konduktif diwakilan ku N, atanapi jumlah pulsa anu diperyogikeun pikeun motor pikeun muterkeun nada Angle. Candak motor opat-tahap contona, aya modeu palaksanaan opat-tahap opat-tahap, nyaéta AB-BC-CD-DA-AB, modeu éksékusi opat-tahap dalapan tahap, nyaéta A-AB-B-BC- C-CD-D-DA-A.
* Angle Step: pakait sareng sinyal pulsa, perpindahan sudut motor rotor diwakilan ku. = 360 derajat (jumlah huntu rotor J * jumlah léngkah éksékutip). Candak motor dua fase sareng opat fase konvensional kalayan huntu rotor salaku conto motor 50-huntu. Pikeun palaksanaan opat léngkah, léngkah Angle nyaéta = 360 derajat /(50*4)=1.8 derajat (umum dikenal salaku hambalan lengkep), sedengkeun pikeun léngkah dalapan léngkah, léngkah Angle nyaéta = 360 derajat / (50 * 8) = 0,9 derajat (ilahar dikenal salaku satengah léngkah).
* Posisi torsi: nalika motor henteu énergi, torsi ngonci tina motor rotor éta nyalira (disababkeun ku harmonik bentuk huntu médan magnét sareng kasalahan mékanis).
* Torsi statik: momen ngonci aci motor nalika motor henteu diputer dina aksi listrik statik anu dipeunteun. Torsi ieu mangrupikeun standar pikeun ngukur polumeu (ukuran géométri) motor sareng henteu lepas tina tegangan nyetir sareng catu daya. Sanaos torsi statis sabanding sareng jumlah ékspérimén éléktromagnétik ampere-péngkolan sareng aya hubunganana sareng celah hawa antara rotor gir-tetep, teu disarankeun pikeun ngirangan teuing celah hawa sareng ningkatkeun ékspérimén ampere-péngkolan pikeun ningkatkeun statis torsi, anu bakal ngabalukarkeun pemanasan motor sareng noise mékanis.


Pos waktos: Dec-02-2020