Nagara-nagara anu sacara resmi nandatanganan industri instrumen RCEP nganteurkeun kaayaan perdagangan anyar

Tanggal 15 Nopémber 2020, aya berita ageung sumping sareng janten fokus perhatian nagara-nagara di panjuru dunya. Saatos dalapan taun negosiasi, para pamimpin ti 15 nagara, kalebet Cina, Jepang sareng Singapura, nandatanganan perjanjian RCEP via konperénsi pidéo.

Diajar yén RCEP umumna ngarujuk kana Kemitraan Ékonomi Komprehensif régional, sareng nagara-nagara anggotana kalebet Indonesia, Malaysia, Filipina, Thailand, Singapura, Brunei, Kamboja, Laos, Myanmar, Vietnam, Cina, Jepang, Républik Koréa, Australia sareng Selandia Anyar. Perjanjian ieu nyertakeun ngaleungitkeun halangan perdagangan internal, nyiptakeun sareng ningkatkeun lingkungan investasi gratis, perluasan perdagangan jasa, perlindungan hak cipta intelektual, kabijakan persaingan sareng daérah sanés.
Numutkeun perjanjian antara 15 nagara bakal ngadopsi cara dua hala dua nawar pikeun liberalisasi perdagangan barang ngadamel susunan, saatos perjanjian éta diberlakukeun di daérah langkung ti 90% perdagangan barang akhirna bakal ngahontal nol tarif, sareng utamina geuwat nurunkeun pajak ka nol sareng pajak handap janten nol salami 10 taun, diperkirakeun ngajantenkeun zona perdagangan bébas RCEP dina waktos anu pondok sadaya komitmen liberalisasi perdagangan barang.

Menteri Keuangan nyarios yén panandatanganan suksés RCEP ngagaduhan peran anu penting pisan dina ningkatkeun pamulihan ékonomi pasca wabah sareng promosi kamakmuran jangka panjang sareng pamekaran sadaya nagara. Akselerasi salajengna tina liberalisasi perdagangan bakal masihan dorongan anu langkung ageung pikeun kamakmuran ékonomi sareng perdagangan régional. Mangpaat preferensial tina PERJANJIAN sacara langsung bakal nguntungkeun konsumén sareng perusahaan industri, sareng bakal berperan penting dina ngeuyeuban pilihan di pasar konsumén sareng ngirangan biaya perdagangan pikeun perusahaan.

Penandatanganan perjanjian naon waé pamustunganana bakal balik deui kana pangembangan ékonomi sareng manpaat pikeun masarakat. Pikeun industri instrumen sareng instrumen Cina, panandatanganan RCEP bakalan ngamajukeun "badé kaluar" sareng "nganteur" industri instrumen sareng instrumen Cina, muka kaayaan perdagangan anu énggal.
Minangka alat sareng alat anu seueur dianggo dina industri, pertanian, panilitian ilmiah sareng bidang-bidang sanés kanggo ngukur, ngumpulkeun, nganalisis sareng ngendalikeun, instrumen sareng produk méter ngaliput ampir sadaya bidang kagiatan manusa. Saatos puluhan taun pamekaran, industri instrumen sareng instrumen Cina parantos ngawangun kategori produk anu kawilang lengkep, kalayan skala produksi sareng kapasitas pangembangan sistem industri, pertumbuhanana gancang pisan, sababaraha produk minuhan paménta pasar domestik, tapi ogé sajumlah ageung tina ékspor ka pasar luar negeri.

Memang leres yén tarif us parantos neken kana kauntungan seueur ékspor ti saprak perang dagang 2018 dimimitian, tapi dina sataun katukang, seueur-seueurna aktip milarian pasar pikeun ngirangan pangaruh tina tarif us.

Kali ieu, kauntungan anu paling langsung tina panandatanganan RCEP nyaéta pangirangan tarif perdagangan di antara nagara-nagara ANGGOTA PERJANJIAN, sahingga langkung gampang pikeun perusahaan pikeun nanem modal sareng ngekspor barang sareng jasa di luar negeri. Pikeun perusahaan anu kalibet dina perdagangan ékspor instrumen sareng méter, nguntungkeun pikeun ningkatkeun ékspor produk, ningkatkeun pendapatan perusahaan, ningkatkeun daya saing produk sareng mekarkeun pasar luar negeri.

Salaku tambahan, kusabab pangirangan tarif, instrumen sareng méter produk dina ranté industri umum kerjasama internasional sareng kerjasama sareng langkung terjangkau, dina waktos anu sami, pasar internasional sareng domestik tiasa langkung merenah bursa barang anu diperyogikeun, kondusif pikeun impor perusahaan domestik produk instrumen sareng méter pikeun nyumponan paménta.

Kali ieu, 15 nagara parantos nandatanganan RCEP. Dina bentuk komitmen tarif unggal nagara, instrumen sareng méter produk anu kalebet kalebet bentuk gelombang, penganalisis spéktrum sareng alat-alat sanés anu dianggo pikeun ngukur listrik atanapi pamariksaan. Mesin uji sareng pakakas pikeun karasa, kakuatan, komprési, élastisitas atanapi pasipatan mékanis anu sanés; Instrumén analitik fisik sareng kimia sareng alat (contona, kromatografi gas, kromatograf cair, spéktrométer).
Éta tiasa diramalkeun yén ku panerapan aturan asal usul seragam, prosedur adat istiadat, pamariksaan sareng karantina, standar téknis sareng aturan sanésna, ngaleungitkeun hambalan tarif sareng non-tarif laun bakal ngaleupaskeun pangaruh nyiptakeun perdagangan RCEP. Salaku produsén alat sareng méter kadua panglobana di dunya, daya saing alat sareng méter produk Cina bakal langkung ningkat, nguntungkeun langkung seueur perusahaan sareng konsumén.


Pos waktos: Dec-02-2020